ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ - ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!

Σήμερα μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση. Να αφιερώσουμε λίγο χώρο και χρόνο σε μια αξιόλογη και αξιοσημείωτη προσπάθεια. Του Δήμου της Άνοιξης απ' τη μια και των ερασιτεχνών ηθοποιών απ' την άλλη που για δέκα παραστάσεις θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μέσα από το διαχρονικό αριστοφανικό θεατρικό λόγο. Χαμόγελο, πηγαίο γέλιο και όχι μόνο...
Ένα σύντομο σημείωμα από τη Μαρία Βαρδάκα που σκηνοθέτησε το έργο με πολύ κόπο, πολύ μεράκι και πολλή φαντασία, μερικές κατατοπιστικές φωτογραφίες από μένα και μια πρόσκληση προς όλους εσάς που επιμένετε ακόμα στην ποιότητα και στην ουσία! Καλή σας διασκέδαση!


Η ερασιτεχνική θεατρική της ομάδας του Δήμου της Άνοιξης ανεβάζει φέτος Λυσιστράτη. Ένα έργο ουτοπιστικό, γι’ αυτό και πάντα επίκαιρο.
Οι γυναίκες, για να αναγκάσουν τους άντρες να κάνουν ειρήνη, αποφασίζουν να κάνουν σεξουαλική απεργία και ταυτόχρονα να πάρουν στα χέρια τους την οικονομική διαχείριση του κράτους. Οι άντρες κάτω από αυτή τη διπλή πίεση (και κυρίως λόγω της σεξουαλικής στέρησης) υποκύπτουν και συμφιλιώνονται.



Ο καλός μας Αριστοφάνης βλέπει τα κακά του πολέμου και ως γνήσιος κωμικός ποιητής προτείνει μια αποτελεσματικότατη λύση στο πλαίσιο της ουτοπίας. Και ταυτόχρονα υμνεί τη γυναίκα ως σύντροφο, ως μάνα, ως ικανό διαχειριστή πολιτικών θεμάτων. Και όλη του αυτή η κατάθεση μας γοητεύει και γι’ αυτό θελήσαμε να μας κάνει την τιμή να κάνουμε το έργο του παράσταση, με το δικό μας τρόπο.

Σας περιμένουμε στο ανοιχτό θέατρο του Λυκείου της Άνοιξης στις 26,27,28,30 Ιουνίου και 1,2,3,4,5,6 Ιουλίου στις 9.30μμ για να δείτε τη Λυσιστράτη μας να δρα.


Μετάφραση : Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία : Μαρία Βαρδάκα
Σκηνικά – Κοστούμια : η ομάδα
Μουσική : Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

2 σχόλια:

SITALKIS είπε...

Εύχομαι στο ιστολόγιό σου, Καλή και Μακρά διαδρομή...

Δημήτρης Φιλελές είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!