ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ


Το σπίτι μου είναι παλιό και μικρό πια για να χωρέσει μια τετραμελή οικογένεια. Χρειάζομαι,
λοιπόν, καινούριο ευρύχωρο και δικό μου για να μη με τρώνε τα νοίκια. Δεν έχω, όμως, αρκετά χρήματα γι' αυτό. Άρα χρειάζομαι ένα τραπεζικό δάνειο. Ναι, αλλά πώς θα το αποπληρώσω; Ε, λίγο καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού, μια δεύτερη απογευματινή δουλειά, θα τα καταφέρω.
Νάτο το σπιτάκι μας, το δικό μας κεραμίδι! Με το δεξί! Με τις ανέσεις μας, με τα δωμάτια τωνπαιδιών, με τα μοντέρνα μας έπιπλα, με τις κατακαίνουριες ηλεκτρικές μας συσκευές, με τη μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι! Όλα καλά!
Ε, σχεδόν όλα. Ο ελεύθερος χρόνος μειώθηκε. Οι καλοκαιρινές διακοπές δυσκόλεψαν. Δε βγαίνουμε για νησιά, ξενοδοχεία και φαγητά στις ταβέρνες. Αλλού βρίσκεται η λύση. Το βρήκα! Ένα εξοχικό, έστω προκατασκευασμένο, κοντά στην Αθήνα. Ας είναι και μικρό. Τι τις θέλουμε τις πολυτέλειες; Θα πηγαίνουμε και τα Σαββατοκύριακα όλο το χρόνο. Θα μαγειρεύουμε όπως στο σπίτι μας. Τέλεια!
Δεύτερο δάνειο. Τι να κάνουμε; Έτσι είν' η ζωή. Το λύσαμε κι αυτό. Λίγο περισσότερη δουλειάκαι το φτιάξαμε και το εξοχικό μας. Όλα κομπλέ. Και τα έπιπλά μας και τα κουζινικά μας και η θάλασσα στα πόδια μας.
Σειρά έχει ένα καινούριο αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού. Δεν αντέχει πια το παλιό με τόσες διαδρομές καθημερινά και τα πέρα δώθε στο εξοχικό κάθε τρεις και λίγο. Ας είν' καλά οι δόσεις, εξήντα τον αριθμό. Θα το ξοφλήσω, πού θα πάει!
Αντε, να τελειώσουν με το καλό όλα αυτά γιατί πρέπει να σκεφτούμε και τις σπουδές των παιδιών. Φροντιστήρια, πανεπιστήμια, επαρχία, νοίκια, πού να τα προλάβεις όλα.
Να βάλουμε μπρος και για κανένα σπιτάκι των παιδιών. Πού θα μείνουν όταν με το καλό κάνουν δική τους οικογένεια; Στο δρόμο; Δεν είναι σωστό. Τι θα πει ο κόσμος;...
Υπενθύμιση : Η μέρα έχει 24 ώρες, ο χρόνος 365 ημέρες και η ζωή του ανθρώπου μόνο μερικές δεκαετίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: