ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ!!!

x

Μας τάισαν ψέματα και μας χάιδεψαν τ' αυτιά.
Μας πέταξαν ψίχουλα την ώρα που ξεκοκάλιζαν τα σφαχτά.
Μας δάνεισαν μουχλιασμένα ξεροκόμματα, ενώ μας χρέωσαν πανάκριβο παντεσπάνι.
Μας χαλάρωσαν το ζωνάρι για να μας αρπάξουν τα σώβρακα.
Μας πούλησαν ξεδιάντροπα απατηλή εθνικοφροσύνη με το καντάρι για να σφαχτούμε μεταξύ μας και να βγάλουν στο σφυρί ανενόχλητοι τον εθνικό μας πλούτο.
Μας εξαγόρασαν τη συνείδηση με μια θεσούλα στο δημόσιο με αντάλλαγμα δεκάδες ψήφους διά βίου για να μας φορτώσουν στην πλάτη όλα τους τα εγκλήματα.
Μας πούλησαν πλαστικό χρήμα για να φουσκώνουν μουλωχτά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσα και, κατά προτίμηση, έξω από τη χώρα.
Μας έπεισαν οι άεργοι χαραμοφάηδες πως είμαστε τεμπέληδες, πως καλά πάθαμε και χάσαμε τις δουλειές μας και μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και τα παιδιά μας με σκυμμένο κεφάλι στο δρόμο της προσφυγιάς.
Μας επέβαλαν να εισφέρουμε κάθε μήνα στον κρατικό κορβανά για να χαρίζουν άτοκα τη δούλεψή μας στους τραπεζίτες και στα ρουσφέτια τους, για να έχουν το θράσος να μας λένε μετά από δεκαετίες δουλειάς πως δεν έχουν λεφτά - τα λεφτά μας - για τις συντάξεις πείνας.
Μας χώσανε νύχτα στο μπουντρούμι του ευρώ για να ξεκινήσουν το επόμενο πρωί να αισχροκερδούν χώνοντας όλο και πιο βαθιά το βρομόχερό τους στην τσέπη μας.
Μας πέταξαν στα μούτρα πως "μαζί τα φάγαμε", για να μας γεμίσουν με τύψεις και ενοχές, να μας οδηγήσουν ανάλγητα μέχρι την αυτοκτονία, όταν οι κοιλιές τους δε χωράνε πια να περάσουν από καμιά πόρτα. 
Μας έσπειραν την απελπισία και τον φόβο πως αν τους χάσουμε χαθήκαμε, για να μας εξουσιάζουν και να μας ξεζουμίζουν μέχρι και τα δισέγγονά τους.
Μας έδειξαν το μυρωδάτο κομματάκι τυρί κι έστησαν στα σκοτεινά την τεράστια ανθρώπινη φάκα τους.
Ε, λοιπόν, ως εδώ, γιατί

Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Αντωνάκη!!!

Κι αν νομίζεις πως θα ξεφύγεις με μια ψωροδιατροφή, σε γελάσανε. Μας χρωστάς τους κλεμμένους κόπους, τις αιματηρές θυσίες και τα ανεκπλήρωτα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής!!!

© Δημήτρης Φιλελές

Δεν υπάρχουν σχόλια: