ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ;;;

Πηγή φωτο : dro.org.gr
Όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι, εντός και εκτός συνόρων, μας το υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία. Η Ελλάδα νοσεί από σοβαρότατες κοινωνικές ασθένειες : γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, δωροδοκία, δωροληψία και τόσες άλλες ακόμη, ων ουκ έστι αριθμός. Πρέπει επιτέλους ν' αλλάξουμε, να απαλλαγούμε από τα βάρβαρα ανατολίτικα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας, να ευπρεπιστούμε, να εκπολιτιστούμε, να γίνουμε κι εμείς Ευρωπαίοι – και για να εξηγούμαστε, δυτικοευρωπαίοι!

Για να το λένε τόσοι σοβαροί άνθρωποι, δε μπορεί παρά να έχουν δίκιο. Πρέπει να το πάρω απόφαση. Να γίνω, λοιπόν, κι εγώ Ευρωπαίος. Μα πριν γίνω σαν τους άλλους, ας θυμηθώ σε ποιους μου ζητούν να μοιάσω. Να έχω κι εγώ, βρε αδερφέ, μια επιλογή.

Ας προσπαθήσω να μοιάσω στους μακρινούς παππούδες των Ευρωπαίων. Μα, αν θυμάμαι καλά, αυτοί δεν είναι που όταν σφάζονταν αναμεταξύ τους,  τους είπε ο Πάπας της Ρώμης να στραφούν προς την Ανατολή, γιατί εκεί βρίσκεται η λύση του προβλήματός τους; Αυτοί δεν είναι που φορέσανε κάτι σιδερένιες πανοπλίες, κοτσάρανε κι ένα σταυρό κατάφατσα κι αρχίσανε να σφάζουν άμαχους πληθυσμούς και γυναικόπαιδα αδιακρίτως στο όνομα του Χριστού; Αυτοί δε σταμάτησαν στην επιστροφή τους από τους Άγιους Τόπους στην Κωνσταντινούπολη και την λεηλάτησαν. Αυτοί δεν είναι τα ρεμάλια που όπου βρίσκανε αφύλακτο μέρος στην Ελλάδα, έχτιζαν κι από ένα φρούριο, μας σκλάβωναν και μας έβαζαν δούλους στη δούλεψή τους; Ε, όχι και να τους μοιάσω για να απαλλαγώ απ' τα δικά μου κουσούρια. Άρα αυτοί δεν μου κάνουν. Πάμε γι' άλλα.

Θα μπορούσα ίσως να μοιάσω στους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. Μα, για στάσου. Αυτοί δεν είναι που μπαρκάρανε σ' ένα καράβι με την ευλογία του βασιλιά τους, παρίσταναν τους θαλασσοπόρους, έφταναν ως την Αμερική και ξεπάτωναν όποιον πολιτισμό έβρισκαν στο διάβα τους, αφού πρώτα είχαν αρπάξει τους θησαυρούς του, για να τους αποθέσουν στα πόδια του άρχοντά τους και των επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτοί δεν είναι που φόρτωναν στα αμπάρια τους σαν ζώα τους Αφρικανούς και τους πουλούσαν στα σκλαβοπάζαρα στην άλλη μεριά τους Ατλαντικού. Αυτοί δεν είναι που "ανακάλυψαν" την Ιερά Εξέταση, που υπέβαλλε τους ανθρώπους στα πιο φρικτά βασανιστήρια στο όνομα της θρησκείας της αγάπης; Ε, όχι και να γίνω  σαν τα μούτρα τους. Απορρίπτονται ασυζητητί!

Ας γίνω, λοιπόν, σαν τους Ολλανδούς. Και πολιτισμένος και ανεκτικός. Για περίμενε μια στιγμή. Αυτοί δεν είναι οι πρωτομάστορες των απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική; Αυτοί δεν μπουντρούμιαζαν τους μαύρους κατοίκους στα λαγούμια των αδαμαντωρυχείων αδιαφορώντας για τη ζωή τους. Αυτοί δεν τους θεωρούσαν κατώτερους από ζώα και δεν τους επέτρεπαν καμιά συναναστροφή και συνεύρεση στον ίδιο χώρο με τους λευκούς άποικους; Ούτε στην ίδια τουαλέτα για τη φυσική τους ανάγκη δεν τους επέτρεπαν να πηγαίνουν. Να λείπει το βύσσινο!

Νομίζω πως πρέπει να μοιάσω στους Άγγλους. Ωπ, δικαίωμα. Αυτοί δεν είναι που έχουν αρπάξει με το έτσι θέλω το μεγαλύτερο κομμάτι της Ιρλανδίας σκοτώνοντας τους Ιρλανδούς σαν τα κουνούπια; Αυτοί δεν είναι που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες πάταγαν στο λαιμό τους Ινδούς στην ίδια τους την πατρίδα; Αυτοί δεν είναι που προκάλεσαν τον εμφύλιο πόλεμο στην  Ελλάδα και οι μοναδικοί στον κόσμο που δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν την Αθήνα; Αυτοί δεν είναι που δεν δίσταζαν να απαγχονίσουν τους ήρωες μάρτυρες της Κύπρου; Αυτοί δεν κρέμασαν τον ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη; Έ, όχι να γίνω ένα με τους πιο άσπονδους φίλους μας!

Βρε, λες να μοιάσω στους Γερμανούς; Λαός φιλοπρόοδος, εργατικός, συγκροτημένος, οργανωμένος. Μόνο που αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτοί αιματοκύλησαν δυο φορές τον κόσμο για το συμφέρον τους και το επιχειρούν για μια φορά ακόμη όχι με τα όπλα αλλά με το χρήμα. Και έχουν και μια εταιρεία που λέγεται Siemens, που λαδώνει τα λαμόγια όπου τα βρει, για να ξεσαβουρώσουν όλο το σκάρτο πράμα της γερμανικής βιομηχανίας και να το πληρωθούν και με τόκο. Άρα, μια λογική εξήγηση υπάρχει για δαύτους : Έχουν φτιάξει την πιο όμορφη βιτρίνα για να μπορούν να πουλήσουν το πιο σάπιο εμπόρευμα. Ε, δεν είμαι τόσο σάπιος!

Γι’ αυτό σου λέω:
Θέλω να είμαι μόνο Έλληνας!!!

Το ξέρω πως έχω κουσούρια. Το ξέρω πως πρέπει να τα διορθώσω. Το ξέρω πως έχω πάρει πολλές φορές λάθος μονοπάτι. Το ξέρω πως έχω επιτρέψει να ρίξουν το καράβι στα βράχια καπεταναίοι του γλυκού νερού. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι σαν κι αυτούς. Κι ούτε που θέλω ποτέ να τους μοιάσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: