ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΥΜΝΟΥ

Τι είναι το γυμνό σώμα; Μα τι άλλο από φθηνό εμπορεύσιμο είδος προς λαϊκή κατανάλωση μέσα από την παραμρφωτική εικονική πραγματικότητα των εκάστοτε ισχυρών μέσων μαζικής παραπληροφόρησης!
Πρώτα χτίζεται ένα όραμα στρεβλό, πασπαλισμένο με της χρυσόσκονη της δημοσιότητας, της αναγνωρισιμότητας, και μετά προσελκύονται δόλια σ' αυτό όσα ανυποψίαστα θύματα επιδιώκουν διαγκωνιζόμενα να ζήσουν το άπιαστο όνειρο.

Αναλώσιμα αποστεωμένα εφηβικά σώματα, επιτηδευμένες κινήσεις των αρθρώσεων και των γλουτών, ευάριθμες παρεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, οχετός καλλυντικών για την ελάχιστη φυσική ατέλεια και φώτα, πολλά φώτα... για να καλύψουν επιμελώς τα ανορεξικά ερείπια, την εξώθηση στην πορνεία πολυτελείας (!!!) και τα αδιάκοπα μακροβούτια στη σκόνη τη λευκή μέχρι να καταλήξουν σε ένα ταχύ και οδυνηρό τέλος.


Nude Study Slideshow: Xaris’s trip to Athens, Attica, Greece was created by TripAdvisor. See another Athens slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.


Η Τέχνη αποτελεί τη μόνη ασφαλή διαδρομή απέναντι σ' αυτήν την αχαλίνωτη εκτροπή της ανθρώπινης οντότητας και αξιοπρέπειας. Το γυμνό σώμα, ειδωμένο από αντιδιαμετρική οπτική γωνία, γίνεται αντικείμενο μελέτης για την ανάδειξη του κάλλους, απεικονίζεται θελκτικό, ελκυστικό, αξιοθαύμαστο, αναδεικνύεται πόλος έλξης και των αισθήσεων και των συναισθημάτων, απαλλάσσεται από το βαρύ περίβλημα της χυδαιότητας και μεταμορφώνεται σε απολαυστικά ερωτεύσιμη ουσία.

Οφείλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου, για μια ακόμα φορά, στο φίλο καλλιτέχνη Χαρίλαο Κουτσούρη που μέσα από τα γυμνά του σχεδιάσματα επιβεβαιώνει αυτή την άποψη πλουτίζοντας τη γνώση και διαλύοντας κάθε ψευδεπίγραφη εικόνα των ημερών μας.
Τα σχεδιάσματά του, των οποίων τη φωτογράφιση μου εμπιστεύθηκε, προς τέρψη των αισθήσεών σας...
Δημοσίευση σχολίου