ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1821 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 #διαβάζω_για_σένα


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Με ξεχωριστή χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση της Ανθολογίας των Ιστορικών Αφηγημάτων του 1821, που δημιούργησα και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 

στο μεζεδοπωλείο "Κάππαρη, Ακάμαντος 28, Θησείο 

(πολύ κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο), 

στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο μιλά ο Δάσκαλος Χρίστος Γ. Ρώμας, φιλόλογος-συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει ο ποιητής Βασίλης Καπράλος.


Σας περιμένουμε σε μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά 

σε εξωτερικό αλλά και προστατευμένο χώρο.



Τρεις σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Δημήτριος Βικέλας και ο Κωνσταντίνος Ράδος, επιλέγονται και ανθολογούνται με τρία εκτενή αφηγήματά τους, που αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821.

Τα κείμενα έχουν αποδοθεί στη νεοελληνική γλώσσα, ώστε να είναι ευανάγνωστα και κατανοητά από τους αναγνώστες κάθε ηλικίας, διατηρώντας πάντοτε το προσωπικό ύφος του κάθε συγγραφέα.

Επιπλέον, το βιβλίο συνοδεύεται από CD όπου ακούγονται εξ ολοκλήρου και τα τρία αφηγήματα, ως συμβολή στην άρση του αποκλεισμού των ατόμων που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έντυπη λογοτεχνική παραγωγή.

Τέλος, το συγγραφικό δικαίωμα εκχωρείται εξ ολοκλήρου στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών, που αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: